ta bort ludd i torktumlaren

6 sätt att minska uppbyggnad av ludd i ventilationen till torktumlaren

Ludd i torktumlaren? Varje år startas tusentals husbränder av torktumlare. Och det är lätt att se hur detta kan hända. Ludd byggs upp i torktumlare och torkventil. Sedan tänds en gnista, och innan du vet ordet av står din torktumlare i lågor och den sprider sig till resten av ditt hem och orsakar skador på ditt hem, dina tillhörigheter och eventuellt också på personer.

Vad kan du göra för att förhindra ludd i torktumlaren?

Begränsa hur många torktumlardukar du använder i din torktumlare och hur mycket flytande sköljmedel du använder i tvättmaskinen. Torktumlare bidrar till rester som kan byggas upp på torktumlarens luddvägg. Och flytande sköljmedel kan addera oljor och kemikalier till dina kläder som kan göra det ännu mer brandfarligt.

Låt den bara gå i 30 till 40 minuter åt gången när du använder din torktumlare. Det handlar om hur lång tid det genomsnittliga plagget bör ta för att torka, och att köra den under den här tiden ger luften bättre cirkulation genom maskinen och låter inte så mycket ludd och annat skräp byggas upp. Om dina kläder inte är torra efter 30 till 40 minuter, är detta ett av de största tecknen på att du bör undersöka att hyra in ett professionellt företag för rengöring.

Överväg att lufttorka sängkläder och kuddar

Om du tvättar tyngre tyger som sängkläder eller kuddar, överväga att låta dem lufttorka. Dessa typer av tjockare material är utmärkta källor till ludd, så ju mindre du släpper in dem i din torktumlare, desto bättre och renare blir din torktumlare!

Rensa bort i luddfällan

När din torktumlare är klar måste du rensa bort i luddfällan. Detta finns vanligtvis inne i torken nära dörren eller ovanpå torken nära kontrollpanelen. Var noga med att ta bort luddet efter varje tillfälle. Du kan också använda annan utrustning om du vill kunna suga ut mer ludd och smuts.

Se över ventilationen till torktumlaren

Se till att din torktumlare ventilerar utåt och gör detta mot vinden eller i en vrå. Om den ändå gör det, ring ett professionellt företag för denna typ av tjänst för att få det fixat så snart som möjligt.

Var noga med att ringa till ett professionellt rengöringsföretag för torktumlare minst en gång om året för att rengöra dina torktumlare ordentligt. Ju mindre ludd som finns i dina torktumlare, desto mindre sannolikt är det att det tar eld och orsakar skador som du verkligen inte önskar ske.