Städtips

10 lädertvättips för att skydda din investering

Om du investerar i högkvalitativt läder, är det viktigt att du också vet hur du ska ta hand om det ordentligt. Läder är ett naturligt material som kräver regelbunden vård och rengöring för att behålla sin skönhet och hållbarhet. Här är 10 lädertvättips som hjälper dig att skydda din investering och förlänga läderprodukternas livslängd.

1. använd en mjuk trasa

När du torkar av läderytor eller tar bort smuts och fläckar, använd alltid en mjuk trasa. Undvik att använda grova eller sträva material som kan skada lädret.

2. stofta regelbundet

Stoft kan samlas på läderytor och göra dem tråkiga och smutsiga. Se till att torka av lädret med en mjuk trasa regelbundet för att hålla det rent och fräscht.

3. använd en mild tvållösning

För att ta bort fläckar och smuts, blanda en mild tvållösning med ljummet vatten. Applicera lösningen på en trasa och torka av lädret försiktigt. Undvik att använda starka kemikalier eller rengöringsmedel som kan skada lädret.

4. testa på en osynlig yta

Innan du applicerar någon tvållösning eller rengöringsmedel på hela läderytan, testa det på en osynlig yta för att se hur lädret reagerar. På så sätt kan du undvika eventuella skador eller missfärgningar.

5. torka bort spill omedelbart

Om du spiller något på lädret, torka bort det omedelbart med en ren och torr trasa. Ju snabbare du agerar, desto mindre sannolikt är det att fläcken blir permanent.

6. undvik direkt solljus

Direkt solljus kan bleka läderytor och göra dem spruckna eller torra. Förvara dina läderprodukter på en sval och mörk plats för att undvika solskador.

7. använd läderbalsam

För att hålla lädret fuktigt och smidigt, använd regelbundet en läderbalsam. Applicera balsamet på en trasa och gnid det jämnt över läderytan.

8. skydda mot vätskor

För att undvika fläckar från vätskor som vatten eller kaffe, använd en vattenavvisande spray på lädret. Detta hjälper till att skapa en skyddande barriär mot spill.

9. förvara korrekt

Förvara dina läderprodukter på rätt sätt genom att hänga dem på galgar eller förvara dem i en ventilera förvaringslåda. Undvik att vika eller pressa lädret, då det kan orsaka permanenta veck eller skador.

10. anlita professionell rengöring

Om du är osäker på hur du ska rengöra ditt läder eller om det behöver en djupare rengöring, överväg att anlita en professionell lädertvätt. De har den kunskap och utrustning som krävs för att skonsamt rengöra och återställa ditt läder till sin tidigare glans.

Genom att följa dessa 10 lädertvättips kan du skydda din investering och se till att dina läderprodukter fortsätter att se vackra och hållbara ut i många år framöver.# Vård av specifika läderprodukter

Läderväskor

 • Förvara din läderväska i en skyddande tygpåse när den inte används för att undvika damm och smuts.
 • Försök undvika att placera väskan på smutsiga eller fuktiga ytor som kan skada eller fläcka lädret.
 • Använd en lädertvätt för att regelbundet rengöra och återfukta väskan, speciellt om den har varit utsatt för smuts eller spill.

Läderskor

 • Innan du använder dina nya läderskor, behandla dem med en läderskyddsmedel för att minska risken för fläckar och vattenskador.
 • Undvik att använda dina läderskor i väldigt blött eller smutsigt väder. Om de blir våta, låt dem torka naturligt och undvik att använda värme för att skynda på torkningen.
 • Använd en skoborste och en lädertvätt för att regelbundet rengöra dina läderskor. Detta hjälper till att avlägsna smuts och hålla dem i gott skick.

Lädermöbler

 • Försök placera dina lädermöbler på en plats som undviker direkt solljus och värme, eftersom dessa faktorer kan få lädret att blekna och spricka.
 • Stofta av dina lädermöbler regelbundet med en mjuk trasa för att hålla dem rena från damm och smuts.
 • Använd en lädertvätt för att rengöra och återfukta dina lädermöbler. Applicera lämplig mängd läderbalsam för att hålla lädret mjukt och smidigt.

Genom att följa dessa specifika vårdtips kan du vara säker på att du ger rätt omsorg och uppmärksamhet åt dina olika läderprodukter.

Avslutande tankar

Att ta hand om dina läderprodukter på rätt sätt är avgörande för deras hållbarhet och långvariga skönhet. Med regelbunden vård, rengöring och skydd kan du se till att dina läderprodukter förblir vackra och förlänger deras livslängd.

Kom ihåg att alltid använda rätt produkter och metoder som är avsedda för lädervård. Undvik starka kemikalier och överdriven värme som kan skada lädret.

Håll dig till dessa lädertvättips och du kommer att kunna njuta av dina läderprodukter under lång tid framöver.

ta bort ludd i torktumlaren

6 sätt att minska uppbyggnad av ludd i ventilationen till torktumlaren

Ludd i torktumlaren? Varje år startas tusentals husbränder av torktumlare. Och det är lätt att se hur detta kan hända. Ludd byggs upp i torktumlare och torkventil. Sedan tänds en gnista, och innan du vet ordet av står din torktumlare i lågor och den sprider sig till resten av ditt hem och orsakar skador på ditt hem, dina tillhörigheter och eventuellt också på personer.

Vad kan du göra för att förhindra ludd i torktumlaren?

Begränsa hur många torktumlardukar du använder i din torktumlare och hur mycket flytande sköljmedel du använder i tvättmaskinen. Torktumlare bidrar till rester som kan byggas upp på torktumlarens luddvägg. Och flytande sköljmedel kan addera oljor och kemikalier till dina kläder som kan göra det ännu mer brandfarligt.

Låt den bara gå i 30 till 40 minuter åt gången när du använder din torktumlare. Det handlar om hur lång tid det genomsnittliga plagget bör ta för att torka, och att köra den under den här tiden ger luften bättre cirkulation genom maskinen och låter inte så mycket ludd och annat skräp byggas upp. Om dina kläder inte är torra efter 30 till 40 minuter, är detta ett av de största tecknen på att du bör undersöka att hyra in ett professionellt företag för rengöring.

Överväg att lufttorka sängkläder och kuddar

Om du tvättar tyngre tyger som sängkläder eller kuddar, överväga att låta dem lufttorka. Dessa typer av tjockare material är utmärkta källor till ludd, så ju mindre du släpper in dem i din torktumlare, desto bättre och renare blir din torktumlare!

Rensa bort i luddfällan

När din torktumlare är klar måste du rensa bort i luddfällan. Detta finns vanligtvis inne i torken nära dörren eller ovanpå torken nära kontrollpanelen. Var noga med att ta bort luddet efter varje tillfälle. Du kan också använda annan utrustning om du vill kunna suga ut mer ludd och smuts.

Se över ventilationen till torktumlaren

Se till att din torktumlare ventilerar utåt och gör detta mot vinden eller i en vrå. Om den ändå gör det, ring ett professionellt företag för denna typ av tjänst för att få det fixat så snart som möjligt.

Var noga med att ringa till ett professionellt rengöringsföretag för torktumlare minst en gång om året för att rengöra dina torktumlare ordentligt. Ju mindre ludd som finns i dina torktumlare, desto mindre sannolikt är det att det tar eld och orsakar skador som du verkligen inte önskar ske.

billiga städtjänster i lerum

Den huvudsakliga skillnaden mellan städtjänster som är regelbundna och engångsstädning

Städtjänster är avsedda att ge människor sinnesfrid då deras hem blir städade åt dem. Många människor har idag karriärer och därför inte tid att rengöra sina fastigheter. Professionella städare är dedikerade till rena hem så att ägarna kan njuta av sin fritid och göra andra roliga och viktiga saker. Läs vidare för att lära dig om olika typer av städtjänster från bra städfirmor i Lerum.

Regelbundna städtjänster

Denna typ av rengöring tillhandahålls regelbundet, antingen varje vecka, varannan vecka eller en gång i månaden. Städföretaget erbjuder storstädning av huset men också till exempel rengöring av vattenlås. Regelbundna städtjänster är viktiga eftersom människor är upptagna men det dagliga livet kan förstöra fastighetens skick och leda till uppbyggnad av bakterier, allergener, damm och andra ohälsosamma kemikalier. Kvalificerade städare säkerställer att ett hus är rent och hälsosamt att bo i. De ger sina kunder utrymme att välja med vilken frekvens som huset ska rengöras på.

För de människor som ogillar strykning kan kläder strykas för dem till ett konkurrenskraftigt pris, liksom andra saker inklusive djuprengöring av kök, badrum och bäddsoffor, moppning, avputsning, dammsugning och rengöring av lädermöbler. Kostnaden baseras på hemmets storlek och plats, det arbete som ska utföras och tjänstens frekvens. Innan man beräknar priset skickas en anställd för att uppskatta rengöringsbehovet. Många städföretag är licensierade, utbildade och försäkrade. De viktigaste områdena som kräver regelbunden rengöring är köket och badrummet och de flesta städföretag rekommenderar regelbunden rengöring. Det är klokt att använda samma städföretag om tjänsten de erbjuder anses vara bra.

Engångsstädning

Detta blir en engångsstädning som rengör på djupet och städar specifika områden i huset. Det kan arrangeras som vårrengöring, eller exempelvis före eller efter ett evenemang. Det kan också arrangeras för att en person vill utvärdera städarens expertis innan den vill använda städarens tjänster regelbundet. Den här tjänsten inkluderar moppning av golv, avdammade ytor, rengöring av golvplattor, köksapparater, ramar, fönster, ljusbrytare och mycket mer. Dessa tjänster beror på det totala antalet timmar, och därför kan husägaren fastställa prioriteringar, och städare kommer att sträva efter att göra så mycket de kan på den tid de anställts.

När du bokar en engångstjänst finns det flera aspekter som beaktas när man beräknar kostnaden. Dessa inkluderar husets storlek, de viktigaste områdena som ska rengöras, fastighetens nuvarande tillstånd och alla andra tjänster som krävs. Engångstjänster är bra när du hyr ett hus eller en lägenhet för att säkerställa att du flyttar till en ren plats. Städare ser till att de lämnar ditt hus glittrande rent.

utför städsysslor snabbt

6 städsysslor som du kan fixa på under en timme

Om du inte tycker det är kul att lägga en hel dag eller en hel helg på städsysslor så är du verkligen inte ensam. Du lever knappast för att städa ditt hem varje ledig minut du kan få, och det skall du inte heller. Hemstädning är något du ägnar dig åt med den nyktra insikten att det för med sig stora fördelar när det är klart. Det är en uppgift som du skall vara väl förberedd inför och redo att få gjord så fort och enkelt som möjligt.

Här är några tips som kan hjälpa dig att få städsysslor gjorda under en timme

Spreja ner duschen

Om du hatar att skrubba rent ditt badrum så bör du passa på att rengöra duschen varje gång som du använder den. En enkel blandning av vinäger och vatten gör susen och skyddar mot uppbyggnaden av tvål- och vattenrester. Tänk på hur mycket tid detta besparar dig i det långa loppet.

Dammsug möbler

Varje gång du dammsuger dina mattor så kan du också ta hand om dina möbler. Du kan göra det genom att använda möbelmunstycket till dammsugaren. Lyft bara dynorna och dammsug under. Kör snabbt över dammsugaren på andra ytor och klädslar också. Det kommer inte ta lång tid, men det är mycket effektivt för att hålla borta dammet i ett rum.

Ta bort fett från köksluckor

Om du ofta lagar mat hemma så är det sannolikt att dina köksluckor blir klibbiga med tiden. För att bli av med detta så bör du använda en specialiserad rengöringsprodukt för ändamålet. Torka snabbt av med en mikrofiberduk och bedöm hur effektiv en sådan lösning är.

Rengör takfläkten

En sak som med stor sannolikhet är mycket smutsig är fläkten i ditt tak. Om fläktbladen och andra delar är dammiga så sprider sig dammet snabbt i rummet. För att förebygga detta så behöver du rengöra fläkten regelbundet. Använd ett gammalt örngott som du placerar över varje fläktblad så att dammet samlas i dem.

Återfå glansen på rostfrittstål

Om du vill få en yta att skina igen ska du blanda en tesked diskmedel med ett glas vatten. Ta en mikrofiberduk och gnugga in lösningen på smutsiga ytor och ytor med fingeravtryck. Spola av med rent vatten och polera med en torr handduk direkt efter.

Rengör fönstren

Använd en mikrofiberduk och fönsterputsmedel för att putsa fönstren. Om rummet har persienner kan du sänka dessa och attackera dem med en gammal strumpa. Den får lätta bort smutsen från varje del. Till sist kan du dammsuga gardiner för att förebygga att damm samlas på dem.

Genom att följa dessa tips kan du enkelt förbättra din städrutin. Det blir inte bara lättare för dig att ta hand om dina städsysslor utan ditt hem kommer också bli mycket renare. Om du letar efter en rekommenderad städfirma i Lerum, kontakta oss redan idag.

anlita ett städföretag eller en privat städare

Är städföretag bättre än privata städtjänster?

I dagens samhälle måste husägare välja om de vill anlita en individ eller ett städföretag som erbjuder städtjänster när de behöver städhjälp med vanliga städuppgifter. Det finns många städföretag som erbjuder städteam av tränade städare för de uppgifter du behöver utförda. Det finns många fördelar en städfirma i Lerum kan erbjuda jämfört med en individ.

Städtjänster – är städföretag bättre än privata städare?

Först och främst har de flesta städföretag licens och driver laglig affärsverksamhet. Eftersom de behöver vara registrerade måste de följa lagen. Samma sak gäller inte individer som kan vara ute efter att tjäna snabba pengar, som letar efter olika typer av arbete lite överallt, eller som helt enkelt är oseriösa. Du kan behöva kräva en bakgrundsundersökning med ett utdrag ur brottsregistret innan du anlitar en individ. Och om något otrevligt skulle hända är det svårare att kräva skadestånd från en individ.

Privat städhjälp

Privat städhjälp är också mycket svårare att hitta eftersom de inte är listade någonstans, och kanske svarar på annonser under ”Städhjälp sökes” själva. Städföretag däremot hittar du lätt i Gula Sidorna eller på nätet med fullständiga kontaktdetaljer vilket lättar dina bekymmer.

Om den privata städhjälpen arbetar för att tjäna extra pengar och kan utföra större arbeten kan du kanske anlita den om det kommer över gäster eller om du behöver någon som ser efter ditt hem när du är på semester. Om du däremot anlitar ett städföretag kommer de att komma överens om en dag och tidpunkt i förväg med husägaren, för att undvika slöseri med värdefull tid. Företag brukar också ha team av städare med dedikerade uppgifter som gör att arbetet flyter på jämnt.

Vad händer vid sjukdom?

Om den privata städhjälpen blir sjuk kan du få problem, medan städfirmor erbjuder ersättare i sådana situationer. Eftersom städtjänster ska vara effektiva och snabba blir det i allmänhet billigare att anlita en firma än en individuell städhjälp som måste göra alla uppgifter på din lista separat. Företag tillhandahåller också träning av sina anställda så att de kan hantera olika situationer klienterna ber om.

Husägare kan därför lugnt ta i övervägande att anlita en städfirma för grundläggande städuppgifter då behovet uppstår. Snarare än att vänta med att få arbetet utfört till dess de hittat en privat städhjälp.

råd till rengöring av fog på kakelgolv

Så rengör du fog och kakel – Produkter, material och tekniker

Att rengöra kakel och fog är ett rätt okomplicerat jobb. Detta är en sanning så länge du har den rätta kunskapen gällande de rätta rengöringsprodukterna och teknikerna. Men det är sak man bör se upp med, och det är hur det påverkar de porösa fogarna mellan kakelplattorna.

Fantastiska råd för att rengöra fogar

Smuts och damm bildar beläggningar på ytan av kaklet. Det första rådet då du ska rengöra kaklet är att först ta bort allt löst och torrt smuts ovanpå innan du applicerar någon sorts vätska. Men inte ens dem mest noggranna förberedelsen kan ta bort all smuts som ligger på ytan av materialet. Ha detta i åtanke då du använder moppen eller sprayar på rengöringsmedel, att smutsen gärna åker ner i de mer nedsjunkna fogarna. Där samlas det ofta som beläggningar och letar sig in i materialet i fogarna.

Nedfläckningen av fogarna sker gradvis, och kommer troligtvis snabbt att få ditt golv att se gammalt och fult ut. Många börjar försöka att rengöra fogarna ordentligt utan att tänka på vad det kan göra för utseendet av deras kakel. Många gånger så får man inte heller de resultat alls som man ville ha och det kan kännas överväldigande att avsluta.

Det är därför viktigt att vara utrustad med en detaljerad information om hur man utför en ordentlig rengöring av ett kakelgolv. Om du kan detta kommer det leda till att dina golv ser renare ut längre och det kommer att förlänga livslängden på både kaklet och på fogarna. De följande råden har satts ihop av experter för att ge dig en bra lösning på hur du får bort smutsbeläggningar från dina fogar.

Moppa

Först och främst, det är viktigt att du tänker dig för då du moppar. Smuts på ytan lägger sig snabbt i fogarna om det får chansen. Eftersom materialet i fogarna är poröst så blir det sedan ännu svårare att få rent.

Rätt rengöringsmedel

För det andra, se till att du har hittat det bästa rengöringsmedlet du kan få tag på. Många produkter man kan köpa i affärerna kan ge ett otillfredsställande resultat eller till och med lämna en beläggning efter sig på ytan av fogen. Detta kommer allt efter tiden går dra till sig ännu mera smuts och vara ännu svårare att få bort.

Använd EJ blekmedel

För det tredje, det är viktigt att du aldrig använder blekmedel på dina fogar. Många tror att detta är det enda sättet att få dem rena, baserat på dåliga resultat innan. Blekmedel är inte ett passande rengöringsmedel för fogar. Det bryter ned materialet och kommer med tiden helt söndra det. Det är också möjligt att blekmedlet kan skada eller bryta ned även ytskiktet på kaklet.

Använd EJ stålborste

För det fjärde, det är viktigt att du inte använder stålborste. Det kan vara en tuff uppgift att rengöra fogar, men en stålborste kommer troligen bara att skada fogen istället för att rengöra den. Det finns särskilda borstar på marknaden för ändamålet som är mjukare än stål, men som ändå skrubbar rent utan att skada.

Det bästa tipset är dock att du ser till att du är kunnig då det gäller produkter, material och tekniker att använda. Du kan också alltid rådgöra med en professionell städfirma i Lerum för att se vad du kan göra åt dina smutsiga fogar. Att vara välinformerad leder till att du lyckas med ditt projekt och att du får fantastiska resultat, gång efter gång.

anlita rätt flyttfirma till flytten

Så anlitar du rätt flyttfirma

När man ska flytta så väljer många att göra det på egen hand. Men om man ska flytta långt, eller om man helt enkelt vill slippa allt hårt arbete som det faktiskt innebär, så kanske man överväger att anlita en professionell flyttfirma. När man väljer en flyttfirma så bör man se till att de hanterar dina saker varsamt och att du inte efter flytten hittar repor och skador på dina möbler, trasiga kartonger eller trasiga prydnader. Då man anlitar en flyttfirma så är det de som är ansvariga för ditt bohags säkerhet från dess att de bär in det i flyttbilen till dess att de burit ut allt på den nya adressen. Därför är det så viktigt att anlita rätt flyttfirma.

Att välja en professionell flyttfirma

Innan flytten så bör du sortera in alla dina saker i tre kategorier för att minimera storleken på flyttlasset. Du bör bestämma vad som ska flyttas till nya adressen, vad som ska säljas och vad som ska ges bort. Var du ska flytta bör också ligga till grund för vilken flyttfirma du kommer att välja. Om du ska flytta lokalt så är en lokal firma bäst, men om du ska flytta längre bort så kanske du ska se över andra alternativ med. Om du också vet hur mycket som ska flyttas hjälper det flyttfirman att bestämma storlek på flyttbilen och på så sätt kunna ge dig rätt pris vid offerten.

Om du inte är säker på vilken flyttfirma du ska anlita så tala med dina vänner, grannar eller vemhelst som du vet just har flyttat. Kan de rekommendera deras flyttfirma eller varna de dig för dem. Att få rekommendationer från andra är mycket bättre än att bara välja en ur gula sidorna eller på internet.

Kontakta flera olika flyttfirmor

Men även om du fått rekommendationer så bör du ändå kontakta flera olika flyttfirmor och ställa dem frågor såsom:

 • Hur länge har de funnits
 • Ungefär hur lång tid uppskattar de att det tar dem att lasta, transportera och lasta av ditt bohag
 • Är de försäkrade och licenserade
 • Ger de grattis offerter
 • Ingår packning, bensin, försäkring, övriga kostnader etc. i priset?
 • Fakturerar de per timme eller per fylld flyttbil?
 • Ställer de möblerna där du vill på den nya adressen eller kostar det extra

Du bör fråga allt detta för att se till att du anlitar rätt professionell flyttfirma för den sortens flytt du ska göra. När du gjort ditt val så är det dags att skriva under kontraktet. Se till att det är bindande och att det innehåller alla kostnader så att de inte kan fakturera extra kostnader efteråt.

Om du behöver hjälp med flyttstädning i Lerum när du ska flytta – Gör en GRATIS intresseanmälan på sidan!