utför städsysslor snabbt

6 städsysslor som du kan fixa på under en timme

Om du inte tycker det är kul att lägga en hel dag eller en hel helg på städsysslor så är du verkligen inte ensam. Du lever knappast för att städa ditt hem varje ledig minut du kan få, och det skall du inte heller. Hemstädning är något du ägnar dig åt med den nyktra insikten att det för med sig stora fördelar när det är klart. Det är en uppgift som du skall vara väl förberedd inför och redo att få gjord så fort och enkelt som möjligt.

Här är några tips som kan hjälpa dig att få städsysslor gjorda under en timme

Spreja ner duschen

Om du hatar att skrubba rent ditt badrum så bör du passa på att rengöra duschen varje gång som du använder den. En enkel blandning av vinäger och vatten gör susen och skyddar mot uppbyggnaden av tvål- och vattenrester. Tänk på hur mycket tid detta besparar dig i det långa loppet.

Dammsug möbler

Varje gång du dammsuger dina mattor så kan du också ta hand om dina möbler. Du kan göra det genom att använda möbelmunstycket till dammsugaren. Lyft bara dynorna och dammsug under. Kör snabbt över dammsugaren på andra ytor och klädslar också. Det kommer inte ta lång tid, men det är mycket effektivt för att hålla borta dammet i ett rum.

Ta bort fett från köksluckor

Om du ofta lagar mat hemma så är det sannolikt att dina köksluckor blir klibbiga med tiden. För att bli av med detta så bör du använda en specialiserad rengöringsprodukt för ändamålet. Torka snabbt av med en mikrofiberduk och bedöm hur effektiv en sådan lösning är.

Rengör takfläkten

En sak som med stor sannolikhet är mycket smutsig är fläkten i ditt tak. Om fläktbladen och andra delar är dammiga så sprider sig dammet snabbt i rummet. För att förebygga detta så behöver du rengöra fläkten regelbundet. Använd ett gammalt örngott som du placerar över varje fläktblad så att dammet samlas i dem.

Återfå glansen på rostfrittstål

Om du vill få en yta att skina igen ska du blanda en tesked diskmedel med ett glas vatten. Ta en mikrofiberduk och gnugga in lösningen på smutsiga ytor och ytor med fingeravtryck. Spola av med rent vatten och polera med en torr handduk direkt efter.

Rengör fönstren

Använd en mikrofiberduk och fönsterputsmedel för att putsa fönstren. Om rummet har persienner kan du sänka dessa och attackera dem med en gammal strumpa. Den får lätta bort smutsen från varje del. Till sist kan du dammsuga gardiner för att förebygga att damm samlas på dem.

Genom att följa dessa tips kan du enkelt förbättra din städrutin. Det blir inte bara lättare för dig att ta hand om dina städsysslor utan ditt hem kommer också bli mycket renare. Om du letar efter en rekommenderad städfirma i Lerum, kontakta oss redan idag.