anlita ett städföretag eller en privat städare

Är städföretag bättre än privata städtjänster?

I dagens samhälle måste husägare välja om de vill anlita en individ eller ett städföretag som erbjuder städtjänster när de behöver städhjälp med vanliga städuppgifter. Det finns många städföretag som erbjuder städteam av tränade städare för de uppgifter du behöver utförda. Det finns många fördelar en städfirma i Lerum kan erbjuda jämfört med en individ.

Städtjänster – är städföretag bättre än privata städare?

Först och främst har de flesta städföretag licens och driver laglig affärsverksamhet. Eftersom de behöver vara registrerade måste de följa lagen. Samma sak gäller inte individer som kan vara ute efter att tjäna snabba pengar, som letar efter olika typer av arbete lite överallt, eller som helt enkelt är oseriösa. Du kan behöva kräva en bakgrundsundersökning med ett utdrag ur brottsregistret innan du anlitar en individ. Och om något otrevligt skulle hända är det svårare att kräva skadestånd från en individ.

Privat städhjälp

Privat städhjälp är också mycket svårare att hitta eftersom de inte är listade någonstans, och kanske svarar på annonser under ”Städhjälp sökes” själva. Städföretag däremot hittar du lätt i Gula Sidorna eller på nätet med fullständiga kontaktdetaljer vilket lättar dina bekymmer.

Om den privata städhjälpen arbetar för att tjäna extra pengar och kan utföra större arbeten kan du kanske anlita den om det kommer över gäster eller om du behöver någon som ser efter ditt hem när du är på semester. Om du däremot anlitar ett städföretag kommer de att komma överens om en dag och tidpunkt i förväg med husägaren, för att undvika slöseri med värdefull tid. Företag brukar också ha team av städare med dedikerade uppgifter som gör att arbetet flyter på jämnt.

Vad händer vid sjukdom?

Om den privata städhjälpen blir sjuk kan du få problem, medan städfirmor erbjuder ersättare i sådana situationer. Eftersom städtjänster ska vara effektiva och snabba blir det i allmänhet billigare att anlita en firma än en individuell städhjälp som måste göra alla uppgifter på din lista separat. Företag tillhandahåller också träning av sina anställda så att de kan hantera olika situationer klienterna ber om.

Husägare kan därför lugnt ta i övervägande att anlita en städfirma för grundläggande städuppgifter då behovet uppstår. Snarare än att vänta med att få arbetet utfört till dess de hittat en privat städhjälp.