anlita rätt flyttfirma till flytten

Så anlitar du rätt flyttfirma

När man ska flytta så väljer många att göra det på egen hand. Men om man ska flytta långt, eller om man helt enkelt vill slippa allt hårt arbete som det faktiskt innebär, så kanske man överväger att anlita en professionell flyttfirma. När man väljer en flyttfirma så bör man se till att de hanterar dina saker varsamt och att du inte efter flytten hittar repor och skador på dina möbler, trasiga kartonger eller trasiga prydnader. Då man anlitar en flyttfirma så är det de som är ansvariga för ditt bohags säkerhet från dess att de bär in det i flyttbilen till dess att de burit ut allt på den nya adressen. Därför är det så viktigt att anlita rätt flyttfirma.

Att välja en professionell flyttfirma

Innan flytten så bör du sortera in alla dina saker i tre kategorier för att minimera storleken på flyttlasset. Du bör bestämma vad som ska flyttas till nya adressen, vad som ska säljas och vad som ska ges bort. Var du ska flytta bör också ligga till grund för vilken flyttfirma du kommer att välja. Om du ska flytta lokalt så är en lokal firma bäst, men om du ska flytta längre bort så kanske du ska se över andra alternativ med. Om du också vet hur mycket som ska flyttas hjälper det flyttfirman att bestämma storlek på flyttbilen och på så sätt kunna ge dig rätt pris vid offerten.

Om du inte är säker på vilken flyttfirma du ska anlita så tala med dina vänner, grannar eller vemhelst som du vet just har flyttat. Kan de rekommendera deras flyttfirma eller varna de dig för dem. Att få rekommendationer från andra är mycket bättre än att bara välja en ur gula sidorna eller på internet.

Kontakta flera olika flyttfirmor

Men även om du fått rekommendationer så bör du ändå kontakta flera olika flyttfirmor och ställa dem frågor såsom:

  • Hur länge har de funnits
  • Ungefär hur lång tid uppskattar de att det tar dem att lasta, transportera och lasta av ditt bohag
  • Är de försäkrade och licenserade
  • Ger de grattis offerter
  • Ingår packning, bensin, försäkring, övriga kostnader etc. i priset?
  • Fakturerar de per timme eller per fylld flyttbil?
  • Ställer de möblerna där du vill på den nya adressen eller kostar det extra

Du bör fråga allt detta för att se till att du anlitar rätt professionell flyttfirma för den sortens flytt du ska göra. När du gjort ditt val så är det dags att skriva under kontraktet. Se till att det är bindande och att det innehåller alla kostnader så att de inte kan fakturera extra kostnader efteråt.

Om du behöver hjälp med flyttstädning i Lerum när du ska flytta – Gör en GRATIS intresseanmälan på sidan!